Pozitivní vliv masáže

27.10.2019 19:47

 

Zlepšení stavu páteře, odbourání stresu, či štíhlejší křivky. To vše dosáhnete správnou masáží. Neváhejte už ani minutu! Jednotlivé masérské ošetření lze rozdělit na klasické, relaxační, detoxikační a pečující. V mnoha asijských zemích vnímají masáž jako zdravotní prevenci. Abyste si její účinky vychutnali naplno, musíte si vybrat tu správnou masáž. Například tradiční thajská je silová.

Hmaty a tlak lokty či koleny terapeuta mohou být někomu nepříjemné. Pokud se rozhodnete relaxovat, vhodné jsou celotělové olejové ošetření, které v zimě zároveň vyživí pokožku. Milujete pohyb? Pak si vaše svaly zaslouží sportovní masáž. Jemné doteky však oceníte i v kadeřnictví či v kosmetických salonech.

Masáž někdy zabolí

Při masáži mnozí nezažívají jen příjemné pocity. Sem tam hmat pořádně zabolí. Někdo to považuje za signál, že ošetření je opravdu kvalitní, jiný raději vymění odborníka. Masáž by neměla bolet. Pokud však přijdete s blokádou či se svalovými stahy, které chceme speciálními měkkými technikami či reflexní masáží uvolnit, může to i bolet.

“Dobrý terapeut by vás měl na začátku masáže upozornit, že mu máte každý nepříjemný pocit naznačit. Zároveň sleduje vaše podvědomé reakce, zda se při některém hmatu nesmýkáte, případně zda neležíte příliš strnule.” Nepříjemné pocity při masáži jsou velmi individuální, každý člověk má jiný práh bolesti a vyhovuje mu jiný druh ošetření. Nebojte se komunikovat. Pokud vám něco nevyhovuje nebo naopak, je vám něco velmi příjemné, masérovi to řekněte.

 

—————

Zpět